Geplaatst om 6-6-09 15:52 door dcm360

Mevrouw, ..

En alweer de laaste weken van het schooljaar komen weer voorbij. Dat betekent dat ik voor gisteren nog even een film moet kijken, en de komende weken nog twee boeken moet lezen, 3 PO's inleveren en een verslag moet maken tijdens TGO. Oja, en natuurlijk ook nog een debat voor Nederlands.

Dat laaste betekent dus enkele lessen de tijd om voor te bereiden en de rest thuis, maar met name die lessen zijn nogal doelloos. Ik heb helemaal geen bezwaar tegen in de les werken, maar dan moet ik natuurlijk wel kunnen werken. "Jullie kunnen nu verdergaan met het eea afspreken ed" wordt er dan gezegd, maar daar vul je geen zes lessen mee. Als we nu eens in een computerlokaal zaten was er tenminste de mogelijkheid om het een en ander op te zoeken en vergelijken, maar nee hoor. Dus dan verhuizen we maar met de hele klas naar de mediatheek, waar natuurlijk ook al andere mensen aan de slag zijn. Dan maar wat gaan babbelen tijdens het wachten op een computer...

De stelling waar ik (samen met de rest van het groepje waar ik inzit) me mee bezig ga houden is "De minimumleeftijd voor alcoholconsumptie moet worden verhoogd van 16 naar 21 jaar". Ook even voor de duidelijkheid: niemand van ons is het met de stelling eens, maar we kunnen er wel een mooie discussie omheenbouwen, waar het om gaatsmile

Oké dan, handhaving. Hoe moet dat, en is dat nu eigenlijk wel al op orde? Je zou misschien verwachten dat als je net 16 bent dat je wel gevraagd wordt om een ID te tonen als je drank wilt meenemen. Een van ons vertelde dus dat dat laats bij haar niet gebeurde. "Tegenwoordig wordt ik zelfs al aangesproken met mevrouw. Dat klinkt zo oud!" Ach ja, het klinkt in ieder geval netjes, en dan nog. Een mooie reactie had ik daar ook wel op: "Tja, dat had ik laatst ook al. Ik werd ook al mevrouw genoemd..."

Voor wie het even niet snapt waarom ik nu hiermee begin: ik vond dit wel een mooie opening voor mijn eerste blog. Een korte introductie: Mijn naam is Ruben, ook wel bekend als DCM360 als ik ergens online actief ben (creatief als ik ben heb ik af ne toe ook de nick DCM720 in gebruik overigens). Alweer 18 jaartjes oud ondertussen, wat er met een jaartje vertraging voor zorgde dar ik in Atheneum 5 aanbeland ben. Ik lees zo af en toe graag een thriller (hoewel ik door sommigen nogal aangemoedigd wordt om fantasy te gaan lezen en dat dus ook zo af en toe lees), en een redelijk groot deel van mn vrije tijd breng ik al computerend door. Wat programmeren, scripten, forums onveilig maken en af en toe een spelletje.

Oja, tweakblogs en mn blog hier onveilig maken komt er nu ook bij natuurlijkdevil

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn